Origen (Cap. 1-4)
sinopse
Programa de divulgación gastronómica en La 2 de RTVE que viaxa á orixe do produto. Ao longo de oito episodios monográficos coñecemos en profundidade como se cultivan, crían, producen e consumen xoias da gastronomía española: o xamón ibérico, a gamba branca, o lechazo, a trufa, a alcachofa, a centola, a angula e o corzo. Produtores/as, cociñeiros/as e outros/as profesionais convértense en divulgadores e embaixadores do produto que representan e da súa propia terra. As súas voces autorizadas son as narradoras dos procesos polos que pasa un produto desde a súa orixe ata o seu consumo. Quen mellor coñece a materia prima é quen mellor a pode explicar.
FICHA TÉCNICA
- Produtor executivo: Carlos Pareja
- Produtor executivo TVE: Javier González Fernández
- Director: Carlos Pareja
- Xefe de produción: Javier López
- Produción: Elisa Martínez, Álvaro Pérez Becerra, Paco Abelleira
- Realización: Jairo Iglesias
- Dirección de fotografía: Jairo Iglesias
- Guión: Alexandra Sumasi
- Redacción: D. Javier Pérez Mojica
- Operadores de cámara: Jairo Iglesias, Manuel Vázquez
- Operador de Drone: Elfarero
- Montaxe e edición: Vanessa García
- Axudante de montaxe: Raúl Parga
- Son: Santi Jul, Iván Laxe, Pablo León
- Grafismo: Rubén Salgueiros
CANDIDATURAS XX PREMIOS MESTRE MATEO
- Mellor realización
