Origen (Cap. 1-4)

sinopse
Programa de divulgación gastronómica en La 2 de RTVE que viaxa á orixe do produto. Ao longo de oito episodios monográficos coñecemos en profundidade como se cultivan, crían, producen e consumen xoias da gastronomía española: o xamón ibérico, a gamba branca, o lechazo, a trufa, a alcachofa, a centola, a angula e o corzo. Produtores/as, cociñeiros/as e outros/as profesionais convértense en divulgadores e embaixadores do produto que representan e da súa propia terra. As súas voces autorizadas son as narradoras dos procesos polos que pasa un produto desde a súa orixe ata o seu consumo. Quen mellor coñece a materia prima é quen mellor a pode explicar.
FICHA TÉCNICA
  • Produtor executivo: Carlos Pareja
  • Produtor executivo TVE: Javier González Fernández
  • Director: Carlos Pareja
  • Xefe de produción: Javier López 
  • Produción: Elisa Martínez, Álvaro Pérez Becerra, Paco Abelleira
  • Realización: Jairo Iglesias 
  • Dirección de fotografía: Jairo Iglesias
  • Guión: Alexandra Sumasi
  • Redacción: D. Javier Pérez Mojica
  • Operadores de cámara: Jairo Iglesias, Manuel Vázquez
  • Operador de Drone: Elfarero 
  • Montaxe e edición: Vanessa García 
  • Axudante de montaxe: Raúl Parga 
  • Son: Santi Jul, Iván Laxe, Pablo León 
  • Grafismo: Rubén Salgueiros
CANDIDATURAS XX PREMIOS MESTRE MATEO
  • Mellor realización